Nettikysely liidien keruuseen.

2,500.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Nettikysely on loistava tapa lisätä asiakasymmärrystä, kerätä kustannustehokkaasti hyviä uusasiakasliidejä ja antaa kohderyhmällenne yrityksestänne asiakaslähtöinen ja innovatiivinen mielikuva.

Hyvä nettikysely on tehty aiheesta, joka on tärkeä sekä kohderyhmällesi että yrityksellesi. Se on selkeä ja nopea vastata. Vastausprosenttia kasvatat parhaiten aiheeseen liittyvällä arvonnalla, johon kaikki vastaajat automaattisesti osallistuvat.

Nettikysely kannattaa julkaista yrityksen verkkosivujen lisäksi myös yrityksen somekanavissa. Jos kyse on kuluttajaliiketoiminnasta, maksullinen FB-mainonta on tähän erityisen hyvä väline.

Olemme saaneet Facebookin kautta julkaistuilla sponsoroiduilla kyselyillä hyviä uusasiakasliidejä parhaimmillaan alle euron kappalehintaan. Liidien määrä ja kappalehinta riippuvat toki paitsi kyselyn toteuttamistavasta, myös toimialasta ja sen kiinnostavuudesta.

Me suunnitelemme ja julkaisemme kyselyn puolestanne avaimet käteen -palveluna. Hyväksytämme kyselyn sisällön teillä ja toimitamme teille kyselyn tulokset ja uusasiakasliidit.

Joskus kyselysi tulokset voivat olla niin kiinnostavia, että voit hyödyntää niitä myös asiakasviestinnässä tai lehdistötiedottamisessa. Voit esimerkiksi laatia kyselyn  tulosten pohjalta artikkelin nettiin tai julkaista lehdistötiedotteen. 

 

Näin Nettikysely-palvelu toimii:

  1. Tilaa palvelu verkosta ja maksa lasku valitsemallasi tavalla.
  2. Kerro meille yrityksesi tavoitteista, kohderyhmästä ja uusasiakashankinnan nykyisistä toimintatavoista sähköisellä lomakkeella.
  3. Vastaa mahdollisiin lisäkysymyksiimme.
  4. Tarkista ja hyväksy laatimamme nettikysely ja päätä arvonnan palkinnosta.*
  5. Julkaisemme nettikyselyn verkkosivuillanne ja Facebookissa. Hintaan sisältyy 2-3 viikkoa kestävä sponsoroitu Facebook-kampanja kohderyhmässsänne (Suomi). Jos teillä ei ole pakollista Arvonnan säännöt-sivua valmiina verkkosivuillanne, autamme sen tekemisessä.
  6. Toimitamme teille nettikyselyyn saadut vastaukset ja asiakasliidit.
  7. Nettikyselyn päätyttyä suoritat arvonnan ja lähetät palkinnon voittajalle. Lisää uusasiakasliidit sähköpostilistallenne tai CRM:ään ja hyödynnä kyselyn tuloksia tekemisessänne.

*Palkinto ja siihen liittyvät veroseuraamukset eivät sisälly palvelun hintaan. On hyvä, jos arvottava palkinto voi liittyä tavalla tai toisella yritykseesi tai toimialaasi. Joskus se voi olla myös lahjakortti yritykseesi. 

 

 

Saatat myös pitää...