Hakukoneoptimoidun artikkelin kirjoittaminen

600.00 2,200.00  + ALV 24%

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Artikkelin kirjoittaminen nettiin – Miksi se on mahtava idea?

 

Maailmassa tehdään joka päivä 3,5 miljardia Google-hakua. Suomessa 30 miljoonaa. Facebookia käyttää 2,6 miljoonaa suomalaista. Digitaalisen median suosio on ylittänyt jo kauan sitten perinteisen median käytön.

Niinpä kaikki viestintä – mediateollisuus, tiedotus, brändin ja maineen rakennus sekä markkinointi – on siirtynyt enemmän ja enemmän digitaaliseen mediaan.

Digitaalinen media on siitä mahtava, että siellä voi saada pienelläkin budjetilla tai jopa ilmaiseksi äänensä kuuluville. Fiksuin ja kustannustehokkain keino vaikuttaa netissä on hankkia asialleen siellä orgaanista eli maksutonta näkyvyyttä.

Artikkelin kirjoittaminen nettiin on tähän paras, helpoin ja kustannustehokkain keino. Kun tuotat asiastasi nettisivuillesi lukijoita kiinnostavia hakukoneoptimoituja artikkeleita, niitä klikataan ja ne kipuavat ennen pitkää hakusanallaan Googlen hakutuloslistan kärkeen.

Hakukoneet haluavat tarjota hakujen tekijöille kattavimmat ja osuvimmat vastaukset, ei yritysten mainossivuja. Siksi Googlen hakutuloksissa kärkisijoille nousevat yleensä pitkät, hyvin kirjoitetut ja kunnolla hakukoneoptimoidut nettiartikkelit, jotka kiinnostavat kohderyhmäänsä.

Orgaaninen näkyvyys on arvokkainta näkyvyyttä.

 

Orgaanisen näkyvyyden saaminen  netissä on kaikille viestijöille ja mainostajille arvokas ja tavoittelemisen arvoinen asia.

 

 • Mediatila on siinä ilmaista ja yrityksesi hallinnoimaa.
 • Kun teet sen oikein, tavoitat sillä juuri oikean, asiasta jo kiinnostuneen tai ostamista jo suunnittelevan kohderyhmän.
 • Se on parhaimmillaan uskottavaa ja tehokasta.
 • Se on joustavaa ja turvallista. Voit muokata ja päivittää artikkeleitasi helposti aina kun haluat ja poistaa ne jos on tarve.
 • Muut voivat toimia viestinviejinäsi ja jakaa artikkeleitasi maksutta sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilla.
 • Voit tehdä sen avulla inbound-markkinointia ja käynnistää tehokkaan markkinointifunnelin. Kun saat kävijän houkuteltua lukemaan sivusi, voit ohjata hänet sieltä toiselle sivullesi, jättämään sähköpostiosoitteensa tai ostamaan.
 • Se on pitkävaikutteista ja ekologista verrattuna maksullisiin kertakäyttökampanjoihin. Yksikin hyvä nettiartikkeli voi haalia kävijöitä ja tuottaa liidejä ja myyntiä vuodesta toiseen ilman, että sinun täytyy tehdä mitään tai maksaa euroakaan ekstraa.

 

Hakukoneoptimoidun artikkelin kirjoittaminen nettiin on kuitenkin taitolaji, joka vaatii työtunteja ja erityisosaamista. Siihen ei riitä, että on hyvä kirjoittaja. Täytyy osata kirjoittaa nettiin ja ymmärtää netin hakulogiikkaa. Anna meidän kirjoittaa yrityksellenne tai yhteisöllenne nettiin artikkeli, jota sekä lukijat että hakukoneet rakastavat.

Hakukoneoptimoidun artikkelin kirjoittaminen -palveluun kuuluu:

 • artikkelin aihealueeseen perehtyminen toimeksiantajan antaman briefin ja Googlesta löytyvän tiedon avulla.
 • sopivimman Google-hakusanan kartoituksen eri työkalujen avulla.
 • hakutuloksissa kilpaileviin sisältöihin ja artikkeleihin perehtymisen.
 • hakukoneystävällisen ja kohderyhmää kiinnostavan artikkelin kirjoittaminen sovitun sanamäärän mukaisesti.
 • artikkelissa käytettävät kuvat ja kuvien tagit.
 • artikkelin ja sen julkaisuohjeiden toimitus toimeksiantajalle.
 • julkaisuoikeudet tuotettuun artikkeliin.

 

Mitä pidempi artikkeli, sen paremmin se löytyy netistä.

Nettiin tehdyn hakukoneoptimoidun blogiartikkelin parhaana mittana pidetään 1000-2000 sanaa. Mitä pidempi artikkeli, sitä paremmin se saa yleensä Googlesta maksutonta näkyvyyttä. Alle 300 sanan artikkeleita ei juuri tehdä. Listan muotoon kirjoitetut artikkelit ovat useimmiten alle 1000 sanan mittaisia, kun taas lukijaa opettavat ja opastavat artikkelit sisältävät useimmiten yli 1000 sanaa.

Artikkelin pituus vaikuttaa myös sen suunnitteluun ja tuotantoon menevään aikaan. Mitä pidempi artikkeli, sitä enemmän sen teko vaatii aineistoa, siihen perehtymistä ja sen jäsentelyä ja organisointia. Näin ollen artikkelin pituus vaikuttaa oleellisesti myös artikkelin hintaan.

 

P.s. Onko sinun hankalaa hahmottaa artikkelien sanamääriä? Useimmissa tekstinkäsittelyohjelmissa ja julkaisujärjestelmissä on valmiina työkalu, joka laskee kirjoittamiesi tekstien sanat.  Tässä tuotekuvauksessa on himpun alle 500 sanaa. 

 

sanamäärä

alle 500, 500-800, 800-1200, 1200-1700, 1700-2200, yli 2200