Lehdistötiedote: Teko ja julkaisu

1,350.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsana tuotteelle

Lehdistötiedote on hyvä keino kertoa suurelle yleisölle heitä kiinnostavista toimialaasi, yritykseesi tai järjestöösi liittyvistä asioista. Sen avulla voit lisätä edustamasi tahon tai asian tunnettuutta, uskottavuutta ja suosittuutta. Sen avulla voit vaikuttaa ihmisiin.

Lehdistötiedotteella on oltava aina aihe ja aiheen on oltava uutinen. Toisin sanoen lehdistötiedotteella on oltava uutisarvoa.

Onko edustamasi yritys tai yhteisö tehnyt jotakin uutta, tärkeää, relevanttia ja yleisestikin kiinnostavaa, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Oletteko saavuttaneet tärkeän virstanpylvään, tehneet tutkimuksen  tai saaneet ratkaistua jonkun ajankohtaisen ongelman? Onko teillä nimetä ekspertti, joka on valmis kertomaan ongelmasta tai asiasta omalla nimellään ja ottamaan siihen kantaa? 

Jos vastaat kyllä, teidän kannattaa teettää hyvä lehdistötiedote ja lähettää se julkaistavaksi.

Uutinen tavoittaa yleisönsä parhaiten, jos se saadaan jaettua kohderyhmälle tunnettujen uutismedioiden välityksellä. Uutistoimituksille tarjolla oleva aihe- ja uutistulva on kuitenkin valtava ja uutiskynnys siksi korkea. Vain kiinnostavimmat ja tärkeimmät lehdistötiedotteet pääsevät toimitusten seulan läpi ja nousevat uutisjuttujen aiheiksi.

Hyvän lehdistötiedotteen laatiminen on monille hyville kirjoittajillekin vaikeaa, sillä lehdistötiedotteen ja uutisjutun kirjoittaminen eroavat rakenteeltaan ja tyyliltään kaikesta muusta kirjoittamisesta. Uutisen laatimisessa on myös joukko tärkeitä pelisääntöjä, joita hyväkään kirjoittaja eri osaa tulla ajatelleeksi.

Anna meidän suunnitella ja kirjoittaa lehdistötiedotteesi oikeaoppisesti.

Lehdistötiedote-palvelun hinta sisältää

 • lehdistötiedotteen suunnittelun ja kirjoittamisen antamanne toimeksiannon ja materiaalin pohjalta
 • max kaksi tarkastuskierrosta korjauksineen
 • valmiin lehdistötiedotteen toimittamisen sähköisesti teille julkaistavaksi
 • Halutessanne toimitamme valmiin lehdistötiedotteen suoraan aiheen kannalta sopivimpiin toimituksiin (3-7 kpl).

 

Teetä lehdistötiedote näin:

 1. Täytä sähköinen brieflomakkeemme mahdollisimman huolellisesti
 2. Kun olet saanut meiltä kuittauksen, tilaa  lehdistötiedote täältä ja valitse haluamasi maksutapa.
 3. Toimita meille tarvittavat aineistot ja faktat ja haastateltavat.Vastaa tarvittaessa lisäkysymyksiimme ja pyyntöihimme sähköpostilla.
 4. Tarkasta ja hyväksy laatimamme lehdistötiedote ja sovi kanssamme julkaisusuunnitelmasta.
 5. Julkaise lehdistötiedote tarvittaessa sisäisesti ennen julkista tiedotusta.
 6. Varmista, että joku yrityksessäsi pystyy vastaamaan toimittajien mahdollisiin lisäkysymyksiin ennen ja jälkeen julkaisupäivän.
 7. Lähetä tiedote sovittuihin toimituksiin julkaistavaksi ja julkaise se omissa kanavissanne sovittuna aikana. Me voimme auttaa tarvittaessa.
 8. Hanki uutisellesi lisälukijoita somesta ja verkosta. Me opastamme tarvittaessa.
 9. Seuraa tiedotteen läpimenoa

Kysyttävää? Kysy täältä.

Print Friendly, PDF & Email