Lehdistötiedote: Teko ja julkaisu

2,000.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsana tuotteelle

Onko edustamasi yritys tai yhteisö tehnyt jotakin uutta, tärkeää, relevanttia ja yleisestikin kiinnostavaa, josta muidenkin olisi hyvä kuulla? Oletteko saavuttaneet tärkeän virstanpylvään, tehneet tutkimuksen  tai saaneet ratkaistua jonkun ajankohtaisen ongelman? Onko teillä nimetä ekspertti, joka on valmis kertomaan ongelmasta tai asiasta omalla nimellään ja ottamaan siihen kantaa?

Jos kyllä, teidän kannattaa laatia hyvä lehdistötiedote ja lähettää se julkaistavaksi.

Uutinen tavoittaa yleisönsä parhaiten, jos se saadaan jaettua kohderyhmälle myös tunnettujen ja perinteisten medioiden välityksellä.  Uutistoimituksille tarjolla oleva aihe- ja uutistulva on kuitenkin valtava ja uutiskynnys siksi korkea. Vain kiinnostavimmat ja relevanteimmat lehdistötiedotteet pääsevät toimitusten seulan läpi ja nousevat uutisjuttujen aiheiksi.

Hyvän lehdistötiedotteen laatiminen on monille hyville kirjoittajillekin vaikeaa, sillä lehdistötiedotteen ja uutisjutun kirjoittaminen eroaa rakenteeltaan ja tyyliltään kaikesta muusta kirjoittamisesta. Uutisen laatimisessa on myös joukko tärkeitä pelisääntöjä, joita hyväkään kirjoittaja eri usein tule ajatelleeksi.

Anna meidän suunnitella ja kirjoittaa lehdistötiedotteesi oikeaoppisesti ja lähettää se myös sopiville toimittajille.

Hinta sisältää lehdistötiedotteen suunnittelun ja kirjoittamisen antamasi briefin ja materiaalin pohjalta, max kaksi tarkastuskierrosta ja valmiin lehdistötiedotteen toimittamisen sähköisesti teille ja aiheen kannalta sopivimpiin toimituksiin (3-7 kpl).

Prosessi menee näin.

  1. Täytä sähköinen brieflomakkeemme täältä mahdollisimman huolellisesti
  2. Kun olet saanut meiltä kuittauksen, tilaa ja maksa lehdistötiedote täällä verkkokaupassamme.
  3. Toimita meille tarvittavat aineistot ja faktat.Vastaa tarvittaessa lisäkysymyksiimme ja pyyntöihimme sähköpostilla.
  4. Tarkasta ja hyväksy laatimamme lehdistötiedote ja laatimamme tärkeimpien toimitusten lista ja sovi kanssamme julkaisupäivä.
  5. Julkaise lehdistötiedote tarvittaessa sisäisesti ennen julkista tiedotusta.
  6. Varmista, että joku yrityksessäsi pystyy vastaamaan toimittajien mahdollisiin kysymyksiin ennen ja jälkeen julkaisupäivän. Me voimme auttaa erillisestä sopimuksesta.
  7. Lähetä tiedote sovittuihin toimituksiin julkaistavaksi ja julkaise se omissa kanavissanne sovittuna aikana. Me voimme auttaa tarvittaessa.
  8. Hanki uutisellesi lisälukijoita somesta ja verkosta. Me opastamme tarvittaessa.

Kysyttävää? Kysy täältä.