Asiakasymmärrys Startti

12,000.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Asiakasymmärrys on paljon käytetty mantra, mutta  harvalla yrityksellä on sitä käytännössä.

Strategiaa ja uusia tuotteita ja palveluita kehitetään neuvotteluhuoneissa ja suunnittelupäivillä, mutta asiakkaan ääni ei niihin usein kuulu.

Markkinatutkimusta ja asiakastutkimusta tehdään useimmissa isommissa yrityksissä joka vuosi – mutta yleensä aina samalla metodilla ja kaavalla. Tutkimusraporteista selviää, että asiakastyytyväisyys on noussut vuoden aikana näin ja näin monta prosenttia – mutta voi olla, että myynti ei silti kasva eivätkä asiakkaat osta kahta kertaa. Samat liiketoiminnan ongelmat seuraavat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

 

The definition of insanity.

Doing the year after year the same and expecting always different results. 

Albert Einstein

 

Asiakkaat eivät osaa aina kertoa, mitä he haluavat

Asiakkaat ovat siitä hauskoja tutkimuskohteita, että he vastaavat siihen mitä kysytään ja jopa siten, miten heidän oletetaan vastaavan. Jotta löydät syyt liiketoimintasi ongelmiin tai tunnistat etunenässä piilevät mahdollisuudet, sinun on osattava kysyä asiakkailta oikeita ja uudenlaisia kysymyksiä ja varmistettava, että saat niihin aitoja rehellisiä vastauksia.

Eräs lääkäriasemaketjun asiakaskokemuksesta vastaava kertoi aikoinaan eräässä seminaarissa, että heidän yrityksensä asiakaskokemus oli tutkimusten mukaan ollut aina vallan mainio. Kun tajuttiin tutkia tarkemmin, miksi asiakkaat antoivat hyvän arvion, selvisi että odotukset lääkäripalvelujen suhteen olivat perin alhaalla.

Hyvä lääkärissäkäynti tarkoitti asiakkaille sitä, että lääkäri oli ajoissa, hän ei ilkeillyt vastaanotolla ja antoi asiakkaalle reseptin mukaan.  Näiden asioiden pitäisi olla jokaisen lääkärikäynnin perusasioita. Ne eivät ole kilpailukeinoja tai erilaistavia tekijöitä, joiden varaan asiakaskokemusta voi rakentaa. Kasvanut asiakasymmärrys auttoi lääkäriasemaketjua asettamaan rimansa korkeammalle ja kehittymään sen sijaan, että se olisi jatkanut iloitsemista hyvistä asiakasarvioista.

Tämä on tilanne monella muullakin toimialalla. Jos koko toimialan asiakaskokemus on alhaalla, ei kannata tuudittautua siihen, että oma yritys on huonoista paras. Ulkomailta tai startup-maailmasta saattaa tupsahtaa ykskaks kilpailija, joka muuttaakin koko pelikentän ja luo toimialan standardit uudestaan.

 

A problem Well Stated is Half Solved

Charles Kettering, head of research in General Motors 1920-1947

 

Laita nyt asiakasymmärrys yrityksesi tai yhteisösi salaiseksi aseeksi. Ota asiakkaat avuksesi liiketoiminnan solmujen avaamiseen ja uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, mutta varmista, että kysyt oikeita kysymyksiä.

If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.

Henry Ford, Founder of Ford Motor Company

 

Asiakasymmärrys Startissa räätälöimme tarpeisiinne sopivan innovatiivisen digitaalisen asiakastutkimuksen, jonka voitte julkaista helposti verkkosivuillanne, lähettää sähköpostilistallenne tai asiakasrekisterillenne tai jota me voimme jakaa somessa ja netissä. Parhaimmillaan saatte ensimmäisiä vastauksia jo parissa viikossa.

Tarvittaessa autamme hakemaan tutkimukseen lisää osallistujia mm. maksullisista paneeleista. Voimme myös toteuttaa muutamia syvähaastatteluja, jos aihe ja tarve sitä vaatii. Halutessanne voitte julkaista saadut tulokset eri kanavissa ja saada siten asiallenne näkyvyyttä.

 

Näin Asiakasymmärrys Startti etenee:

 

  1. Kerro yrityksesi tilanteesta ja tavoitteista meille sähköpostilla.
  2. Tilaa Asiakasymmärrys Startti -palvelu ja maksa laskun ensimmäinen osa haluamallasi tavalla.
  3. Pidä kanssamme lyhyt briefpalaveri puhelin- tai videoneuvotteluna ja vastaa lisäkysymyksiimme.
  4. Tarkista ja hyväksy tutkimussuunnitelma ja tutkimuslomake.
  5. Julkaisemme asiakastutkimuksen  eri kanavissa ja varmistamme vastausten riittävyyden.
  6. Analysoimme tulokset huolellisesti ja tarvittaessa hyödynnämme riippuvuusanalyysiä ja data miningiä.
  7. Teemme asiakastutkimuksesta selkeän ja oivalluttavan raportin.
  8. Käymme tutkimuksesta saadut tulokset, havainnot ja oivallukset läpi yhdessä.
  9. Päätä, miten hyödynnätte kasvanutta asiakasymmärrystä tekemisessänne.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email