Asiakasymmärrys Startti

12,500.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Asiakasymmärrys on paljon käytetty mantra, mutta  harvalla yrityksellä on sitä käytännössä.

Strategiaa ja uusia tuotteita ja palveluita kehitetään neuvotteluhuoneissa ja työpisteissä, mutta asiakkaan ääni ei niihin usein kuulu.

Markkinatutkimusta ja asiakastutkimusta tehdään useimmissa isommissa yrityksissä joka vuosi – mutta yleensä aina samalla metodilla ja kaavalla. Tutkimusraporteista selviää, että asiakastyytyväisyys on noussut vuoden aikana näin ja näin monta prosenttia – mutta voi olla että silti myynti ei kasva eivätkä asiakkaat osta kahta kertaa. Samat liiketoiminnan ongelmat seuraavat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

 

The definition of insanity.

Doing the year after year the same and expecting always different results. 

 

Asiakkaat ovat siitä hauskoja, että he vastaavat siihen mitä kysytään. Usein jopa siten, miten heidän oletetaan vastaavan. Jotta löydät syyt liiketoimintasi ongelmiin, sinun on osattava kysyä oikeita ja uudenlaisia kysymyksiä ja varmistettava, että saat niihin aitoja rehellisiä vastauksia.

Eräs lääkäriasemaketjun asiakaskokemuksesta vastaava kertoi aikoinaan eräässä seminaarissa, että heidän yrityksensä asiakaskokemus oli tutkimusten mukaan ollut aina vallan mainio. Kun tajuttiin tutkia tarkemmin, miksi asiakkaat antoivat hyvän arvion, selvisi että odotukset lääkäripalvelujen suhteen olivat perin alhaalla.

Hyvä lääkärissäkäynti tarkoitti asiakkaille sitä, että lääkäri oli ajoissa, hän ei ilkeillyt vastaanotolla ja antoi asiakkaalle reseptin mukaan.  Näiden asioiden pitäisi olla jokaisen lääkärikäynnin perusasioita. Ne eivät ole kilpailukeinoja tai erilaistavia tekijöitä, joiden varaan asiakaskokemusta voi rakentaa. Kasvanut asiakasymmärrys auttoi lääkäriasemaketjua asettamaan rimansa korkeammalle ja kehittymään sen sijaan, että se olisi jatkanut iloitsemista hyvistä asiakasarvioista.

Tämä on tilanne monella muullakin toimialalla. Jos koko toimialan asiakaskokemus on alhaalla, ei kannata tuudittautua siihen, että oma yritys on huonoista paras. Ulkomailta tai startup-maailmasta saattaa tupsahtaa ykskaks kilpailija, joka muuttaakin koko pelikentän ja luo toimialan asiakaskokemuksen uudestaan.

Half of the companies are solving the wrong problems.

Ota nyt asiakasymmärrys yrityksesi tai yhteisösi salaiseksi aseeksi. Ota asiakkaat avuksesi liiketoiminnan solmujen avaamiseen ja uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Asiakasymmärrys Startissa räätälöimme tarpeisiinne sopivan innovatiivisen digitaalisen asiakastutkimuksen, jonka voitte julkaista helposti verkkosivuillanne, lähettää sähköpostilistallenne tai asiakasrekisterillenne tai jota me voimme jakaa somessa. Parhaimmillaan saatte ensimmäisiä vastauksia jo parissa viikossa.

Tarvittaessa autamme hakemaan tutkimukseen lisää osallistujia mm. maksullisista paneeleista. Voimme myös toteuttaa muutamia syvähaastatteluja, jos tarve vaatii

 

Näin Asiakasymmärrys Startti etenee:

  1. Tilaa Asiakasymmärrys Startti -palvelu verkosta ja maksa lasku haluamallasi tavalla.
  2. Kerro yrityksesi tilanteesta ja tavoitteista meille sähköisellä helpolla brieflomakkeella.
  3. Pidä kanssamme lyhyt briefpalaveri videoneuvotteluna ja vastaa lisäkysymyksiimme.
  4. Tarkista ja hyväksy tutkimussuunnitelma ja tutkimuslomake.
  5. Julkaisemme asiakastutkimuksen  eri kanavissa ja varmistamme vastausten riittävyyden.
  6. Teemme asiakastutkimuksesta selkeän ja oivalluttavan raportin.
  7. Käymme tutkimuksesta saadut tulokset, havainnot ja oivallukset läpi yhdessä.
  8. Päätä, miten hyödynnätte kasvanutta asiakasymmärrystä tekemisessänne.