Sisältömarkkinointi Startti

12,500.00  + ALV 24%

Sisältömarkkinointi on paras tapa auttaa asiakkaitasi ostamaan. Samalla lisäät yrityksesi, yhteisösi tai tuotteesi tunnettuutta, suosiota, uusasiakashankintaa ja myyntiä.

Sisältömarkkinoinnilla tarkoitetaan markkinointia, jossa potentiaalisille asiakkaille tarjotaan maksutta hyödyllistä ja laadukasta nettisisältöä. Käyttäjä antaa markkinoijalle vastineeksi sähköpostiosoitteensa, muita tietoja ja markkinointiluvan.

Digitaalisen sisältömarkkinoinnin teho pohjautuu ihmisten muuttuneeseen median käyttöön ja ostokäyttäytymiseen. Maailmassa tehdään joka päivä 3,5 miljardia Google-hakua. Suomessa 30 miljoonaa. Facebookia käyttää 2,6 miljoonaa suomalaista. Neljä viidestä  16-80-vuotiaasta suomalaisesta käyttää nettiä matkapuhelimella. Digitaalisen median suosio on ylittänyt jo kauan sitten perinteisen median käytön

Vaikka ihan kaikkea ei vielä myydäkään netissä, siellä alkavat ja syntyvät ostopäätökset. Kun asiakas etsii ratkaisua ongelmiinsa tai tietoa tuotteista tai palveluista, hän menee ensimmäiseksi nettiin. Googlelta kysytään niin parasta ikkunanpesijää kuin lenkkarimerkkiäkin.

Sisältömarkkinoinnissa markkinoija vastaa tähän huutoon. Hän tarjoaa netissä kohderyhmälleen toimialaansa, tuotteisiinsa ja palveluihinsa liittyvää kiinnostavaa sisältöä: Fiksuja verkkosivuja, artikkeleita, oppaita, testejä, kyselyjä,  e-kirjoja, webinaareja tai minikursseja. Näiden tarkoituksena on antaa asiakkaalle tärkeää tietoa, joka helpottaa asiakkaan päätöksentekoa ja ostamista.

Kun potentiaalinen asiakas on tarttunut täkyyn ja antanut yhteystietonsa, hän ei ole enää markkinoijan näkökulmasta tunnistamaton käyttäjä vaan uusasiakashankinnan liidi, jolla on nimi ja sähköpostiosoite ja jonka asiointia yritys voi seurata.

Osa liideistä voi olla väärää kohderyhmää, osa taas ei ole vielä valmiina ostamaan. Yritys voi jaotella liidejä ostoprosessin vaiheen mukaan ja sitouttaa ja aktivoida niitä eri keinoin. Tavoitteena on, että loppupeleissä mahdollisimman moni relevantti uusasiakasliidi vakuuttuu markkinoijan palvelusta tai tuotteesta ja ostaa.

 

Sisältömarkkinointi on tehokkainta markkinointia

Digitaalinen media on siitä mahtava, että se tasa-arvoistaa markkinoijat. Yrityksen menestysmahdollisuuksia ei määritä enää yrityksen tai sen markkinointibudjetin suuruus. Kuka vaan voi teoriassa saada tuotteensa tunnetuksi ja äänensä kuuluville pienelläkin budjetilla. Joskus jopa ilmaiseksi. Yksikin hyvin tehty artikkeli tai opas voi toimia mahtavana liidimagneettina, joka tuottaa yritykselle lämpimiä uussassiakasliidejä joka päivä.

Kilpailu netissä on kuitenkin vähintään yhtä kovaa kuin kivijalkamaailmassa. Mainokseen, Facebook-postaukseen tai verkkosivulle saapuva potentiaalinen asiakas tekee parissa sekunnissa päätöksen, jatkaako hän aiheeseen tutustumista vai klikkaako hän itsensä ulos sivulta. Pois lähdettyään asiakas ei välttämättä enää palaa – eikä edes löytäisi paikalle, vaikka haluaisi.

Netissä menestymiseen tarvitaankin vahvan asiakasymmärryksen ja hyvien helposti ostettavien tuotteiden ja palveluiden lisäksi taidokkaasti suunniteltu asiakkaan uusia asiakkaita tuottava digitaalinen markkinointi- ja myyntikone, funneli. Toimintamalli, jossa  potentiaalinen asiakas sitoutetaan askel askeleelta jatkamaan aiheeseen, tuotteisiisi ja palveluihisi tutustumista niin, että ostaminen tapahtuu lopuksi luonnostaan.

Sisältömarkkinoinnin Startti on suunnittelemamme konseptoitu palvelukokonaisuus, jossa perehdymme asiakkaidesi ostopolkuun ja rakennamme brändillesi sisältömarkkinointi- ja myyntikoneen eli funnelin. Ensin autat asiakasta kiinnostumaan, sitten tekemään hyviä päätöksiä ja lopulta ostamaan. Funnelin avulla yrityksesi tai yhteisösi voi saada kustannustehokkaasti netistä hyviä uusasiakasliidejä päivä toisensa jälkeen.

Tilaa Sisältömarkkinointi Startti ja laita uusasiakashankintaan vauhtia
Sisältömarkkinointi Startti, Viestintätoimisto Valistus: Markkinointi- ja myyntikone

Sisältömarkkinointi Startin sisältö: 

 • Tilaajan briefiin ja nykytilanteeseen perehtyminen.
 • Kilpailutilanteen ja  brandin vahvuuksien ja heikkouksien arviointi potentiaalisen asiakkaan silmin.
 • Asiakkaan ostopolun ja tuotteen/palvelun ostamisen helppouden analysointi.
 • Digitaalisen markkinointi- ja myyntikoneen (myyntifunneli) strateginen ja toiminnallinen suunnittelu.
 • Tarvittavien työkalujen käyttöönotto ja käyttöopastus.
 • Sisältömarkkinoinnin suunnitelman teko seuraavaksi kolmeksi kuuukaudeksi asiakkaan kanssa yhteistyössä.
 • Hakukoneoptimoidun uusasiakashankintaa tukevan artikkelin suunnittelu ja tuotanto (n.700 sanaa) ensimmäiseksi liidimagneetiksi. Lisämaksusta voit tilata myös muita sisältöjä.
 • Markkinointi- ja myyntikoneen viilaus ensimmäisten tulosten pohjalta kuukauden koekäytön jälkeen.

Palveluun sisältyy tarvittaessa suositus asiakkaalle sopivista edullisista ja tehokkaista digimarkkinoinnin työkaluista tai nykyisten työkalujen käyttötavoista. (Esim. sähköpostimarkkinoinnin ja markkinoinnin automaation työkalut.) Työkalujen kuukausi- tai vuosilisenssit eivät kuulu palvelun hintaan.

 

Mitä Sisältömarkkinointi Starttiin tarvitaan yritykseltä tai yhteisöltä:

 • Yhteyshenkilö, joka osaa kertoa yrityksen parhaista tuotteista, asiakkaista ja tavoitteista.
 • Facebook-sivu ja mielellään myös toimiva ja edustava verkkosivusto. (WordPress-sivut saatavilla lisäpalveluna)
 • Mahdollisuus ottaa tulevat uusasiakasliidit yritykseen jatkohoitoon tai myyntiputkeen.
 • Kuukausittaisen mediabudjetin jatkuvaan some- ja digimarkkinointiin. (min.300 €/kk) Mediakustannukset eivät kuulu Sisältömarkkinoinnin startin hintaan.
 • Henkilön, joka ohjaa jatkossa funnelia eli myynti- ja markkinointikonetta ja some- ja digimarkkinoinnin budjettia.

 

 

Print Friendly, PDF & Email