Kysy asiakkailta- teetä innovatiivinen tutkimus

11,000.00  + ALV 24%

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Asiakaslähtöisyys on yritysten ja järjestöjen käyttämä mantra, mutta silti harva yritys toimii sen mukaisesti.

Strategiaa ja uusia tuotteita ja palveluita kehitetään neuvotteluhuoneissa ja kirjoituskammioissa, mutta kohderyhmän tai asiakkaan ääni ei niihin usein kuulu.

Asiakastutkimusta kyllä tehdään useimmissa yrityksissä joka vuosi – mutta yleensä aina samalla metodilla ja kaavalla. Tutkimusraporteista selviää, että asiakastyytyväisyys on noussut vuoden aikana näin ja näin monta prosenttia – mutta voi olla että silti myynti ei kasva eivätkä asiakkaat osta kahta kertaa. Samat liiketoiminnan ongelmat seuraavat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

The definition of insanity.

Doing the year after year the same and expecting always different results. 

Kuluttajat ovat siitä hauskoja, että he vastaavat siihen mitä kysytään. Usein jopa siten, miten heidän oletetaan vastaavan. Jotta löydät syyt liiketoimintasi ongelmiin, sinun on osattava kysyä oikeita kysymyksiä ja varmistettava, että saat aitoja vastauksia.

Eräs lääkäriaseman asiakaskokemuksesta vastaava kertoi, että heidän yrityksensä asiakaskokemus oli tutkimusten mukaan ollut aina vallan mainio. Kun tajuttiin tutkia tarkemmin, miksi asiakkaat antoivat hyvän arvion, selvisi että odotustaso lääkäripalvelujen suhteen oli perin alhaalla. Hyvä lääkärissäkäynti tarkoitti asiakkaille sitä, että lääkäri oli ajoissa, hän ei kettuillut vastaanotolla ja hän antoi asiakkaalle reseptin mukaan. Hyvä asiakaskokemus ei siis ollut vielä erilaistava tekijä eikä edes vahvuus.

The half of the companies are solving the wrong problems.

Ota asiakkaat avuksesi liiketoiminnan solmujen avaamiseen ja uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Räätälöimme tarpeisiinne sopivan nopean innovatiivisen digitaalisen tutkimuksen, jonka voitte julkaista helposti verkkosivuillanne, lähettää sähköpostilistallenne tai asiakasrekisterillenne tai jakaa somessa. Parhaimmillaan saatte ensimmäisiä vastauksia  jo parissa viikossa. Tarvittaessa autamme hakemaan tutkimukseen lisää osallistujia mm. paneeleista.

Tilaa palvelu näin:

  1. Tilaa tutkimus verkosta ja maksa lasku haluamallasi tavalla.
  2. Kerro tutkimuksen tarkoitus meille sähköisellä brieflomakkeella.
  3. Pidä kanssamme lyhyt briefpalaveri videoneuvotteluna.
  4. Vastaa lisäkysymyksiimme.
  5. Tarkista ja hyväksy tutkimussuunnitelma ja tutkimuslomake.
  6. Laita tutkimus liveksi eri kanaviin ja varmista vastausten riittävyys.
  7. Toimita vastaukset meille raportin tekemiseksi.
  8. Käydään tutkimuksesta saadut tulokset, havainnot ja oivallukset läpi yhdessä.
  9. Suunnittele miten hyödynnätte tuloksia tekemisessä.

 

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kysy asiakkailta- teetä innovatiivinen tutkimus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *